Parin viime päivän aikana erinäisillä nettisivuilla otsikoihin on noussut tappouhkaus-uutiset. Tämä on äärimmäisen surullista. Ensin Mikkoset, Niina ja Timo T.A., kertoivat, että pelkäävät lastensa puolesta, en itsekkään juuri perusta Mikkosten touhuista ja lasten tuominen koko kansan nähtäville on mielestäni lapsia kohtaan epäreilua. En kuitenkaan näe tappouhkauksia kovin hyvänä tapana ratkaista asiaa. Tappouhkauksilla ei hiljennetä Mikkosia ja lapset joutuvat pelkäämään aivan turhaan.

Toinen tapaus tuli esiin tänään, kun Mikael Lilius kertoi, että hänen perhettään on uhattu. Kysymys kuuluu, että miksi. On todella uskomatonta, että vielä vuonna 2009 ihmiset kuvittelevat, että tällainen käytös oikeasti vaikuttaa johonkin. En tunne optiojärjestelmää kovin hyvin, mutta lienee selvää, ettei Lilius ole rikkonut lakia, moraali on vähän niin ja näin, mutta kenellä meillä ei olisi, jos mahdollisuus olisi saada lisää rahaa. Jokainen tappouhkauksen tekijä voi kysyä itselleen, mitä olisi tehnyt Liliuksen tilanteessa.

Olen itse hyvin pettynyt suomalaisiin. Tappouhkaus ei ole sivistysvaltiossa mikään ratkaisu, oikeuslaitos, hallitus ja eduskunta ratkaisevat kiistanalaiset tapaukset. Asioihin voi vaikuttaa myös sivistyneesti. Ihmisten tulisi ymmärtää, että tappouhkauksista, joita nyt ollaan lähetetty, kärsii myös uhkausten kohteena olevien ihmisten läheiset, jotka ovat täysin syyttömiä. Voi vain kysyä, kuinka syyllisiä on Mikkosten 6- ja 7-vuotiaat lapset yhtään mihinkään, tuon ikäiset lapset leikkii pikkuautoilla ja syö räkäänsä.